Bundel ‘Ik zie mensen’ valt in de smaak bij lezers

Ik zie mensen

8 september 2017 /

De nieuwste dichtbundel Ik zie mensen van Koen Snyers valt in de smaak bij de lezers. Meerdere lezers lieten hun waardering al via persoonlijke weg blijken, maar er zijn ook de recensies van Wouter Van Heiningen, Boekboetiek en Sarah Doumen.

Op zijn poëzieblog schreef Wouter Van Heiningen onder meer dit over Ik zie mensen: “Al met al een ongebruikelijke bundel die zeer te genieten is. Voor wie wel eens wat anders wil lezen dan de meer traditionele gedichten, zeker een aanrader.” U leest de volledige recensie op Wouters poëzieblog.

Annelies Mensch verwoordt het op haar blog Boekboetiek als volgt: “Koen Snyers wil poëzie bereikbaar maken voor veel mensen en daar slaagt hij goed in. Ik hou van zijn toegankelijke stijl, met veel metaforen en beeldspraak. De gedichten zijn op het eerste zicht eenvoudig, maar toch ontdek je elke keer weer een nieuwe laag, een ander inzicht.” De hele recensie leest u op de blog Boekboetiek.

Ook lezer Sarah Doumen kroop in haar pen om de dichtbundel te recenseren. Ze nam de bundel zelfs op in haar top vijf van mooiste boeken van het moment. Een uittreksel: “In deze bundel neemt Koen de tijd om iedere persoon die hij tegenkomt te zien – iets wat we allemaal wel eens vergeten. Zijn blik is zowel snijdend als zalvend, stemt tot nadenken maar vooral tot glimlachen. Hij reikt een spiegel aan, maar veroordeelt niet. Een feest om te lezen: de schrijver schildert met woorden en laat je zachtjes meedeinen op een kleurrijk klankenpalet.” Het volledige stuk over de bundel leest u op haar blog.

En dan zijn er nog meerdere lezers die via een persoonlijke boodschap lieten weten wat ze van de bundel vinden. Een voorbeeld: “Een intimistische bundel, waarin de auteur als het ware filosofisch mijmerend vanop de zijlijn toekijkt, nog echt durft te kijken, waar velen slechts gehaast voorbijlopen. Hij maakt kanttekeningen bij het leven, met af en toe wat maatschappijkritiek zonder ooit prekerig te worden.”

//

Wil je de bundel Ik zie mensen bestellen? Dat kan via de webshop van Koen Snyers & Zeghetmettekst. Bestelt u één dichtbundel, dan is de verzending gratis.