Koen Snyers werkt samen met porseleinkunstenares Wendy Van Geel aan een expositie

kunstwerk Skyline van Wendy Van Geel

Koen Snyers brengt zijn poëtische teksten al langer in verbinding met andere kunstvormen. Er is al de samenwerking met de muzikanten Marjoke Swinnen en Gustav Leo voor zijn poëtisch-muzikale vertellingen. Nu gaat Koen ook samenwerken met porseleinkunstenares Wendy Van Geel. De samenwerking moet uitmonden in de expositie ‘Wij zijn breekbaar’, die voor het eerst zal lopen in september 2018.

Wendy en Koen leerden elkaar kennen tijdens de poëtisch-muzikale vertelling ‘Ik zie mensen’ die Koen samen met zanger-gitarist Gustav Leo in april van dit jaar bracht in een Beringse huiskamer. Wendy was meteen heel sterk geïnspireerd door Koens poëtische teksten, terwijl Koen zich erg kan vinden in haar porseleinkunst.

Ze besloten nu een jaar lang te gaan samenwerken aan de expositie ‘Wij zijn breekbaar’, die een breekbaar samenspel moet worden van porseleinkunst en poëtiche teksten, met kunstinstallaties in porselein, poëtische teksten op papier en in de vorm van geluidsfragmenten, plus live performances door Koen, met of zonder muzikant.

“Nog een lange weg te gaan eer het zover is”, zegt Koen. “Maar we kijken er naar uit om, geïnspireerd door elkaars werk, te gaan creëren. Waar we precies zullen landen en hoe de expositie er exact zal gaan uitzien, dat is vooraf moeilijk in te schatten, maar de creatieve weg naar het eindresultaat is voor ons beiden al meer dan de moeite waard.”

“De expositie zal voor het eerst lopen in september 2018”, voegt Wendy eraan toe. “Waar, dat maken we pas later bekend. In het eerste weekend van mei 2018 doen we alvast samen mee aan Kunstroute Beringen. Dan stel ik mijn atelier een weekend lang open voor het publiek en geven we een klein voorsmaakje van de expo, met doorlopend poëtische performances door Koen.”

//

een puntdicht van Koen bij het kunstwerk Skyline van Wendy (zie foto bovenaan):

wij zijn slechts dunne lijnen, zo
breekbaar dat we nooit plooien

//

lees meer over het voorsmaakje van de expo tijdens Kunstroute Beringen 2018