Over

Koen Snyers

Zeg het met tekst is het alter ego en label van Koen Snyers, maar ook zijn podcast met luisterteksten op Spotify. Koen dicht, schrijft, publiceert, creëert en performt. Postbus Z is zijn postkaartenlabel, Zeg het met tekst-audio zijn label voor luistergedichten via WhatsApp. Voor de combi van woord met zang, klank en muziek werkt Koen ook samen met Sarah Vaesen (als KAAi collectief) of Jana Schoefs (als Altijd ADEM).

//

In 2015 debuteerde Koen met de bundel ONDERWEG NAAR HIER EN LATER, die de basis vormde van de poëtisch-muzikale vertelling die hij zes keer voor publiek bracht samen met fluitiste Marjoke Swinnen, onder meer tijdens Kunstenfestival Watou in augustus 2016.
Zijn tweede bundel LEG MIJ DWARS (2016) was een verzameling van 75 puntdichten, geselecteerd en herschreven op basis van ruim 750 puntdichten die hij schreef tussen 2013 en 2016.
IK ZIE MENSEN (2017), zijn derde bundel, las als een slingerend verhaal, dat hij samen met singer-songwriter Staf Nys (Gustav Leo) als poëtisch-muzikale vertelling twaalf keer op een podium bracht voor in totaal bijna 1.000 toeschouwers: in de cultuurcentra van Leopoldsburg en Maaseik, in enkele bibliotheken, in huiskamers, op culturele events en op enkele festivals, onder meer tijdens editie 2018 van Kunstenfestival Watou.
De vierde bundel WIJ ZIJN BREEKBAAR werd in september 2018 voorgesteld aan het publiek in eleven11 art gallery in Beringen, tijdens de vernissage van de gelijknamige expositie die de porseleinkunst van Wendy Van Geel en de poëtische teksten van Koen samenbracht. Samen met Sarah Vaesen creëerde Koen een nieuwe muzikale vertelling op basis van deze bundel. Met deze voorstelling toerden Koen & Sarah tussen december 2018 en februari 2020 langs 14 culturele podia, voor in totaal bijna 700 toeschouwers. Speelplekken waren onder meer: stadsfestival Damme, de bibliotheken van Pelt en Herselt, plus de cultuurcentra van Maaseik, Beringen en Zutendaal. Nieuwe speeldata vind je op de agendapagina. Deze voorstelling was de eerste van Koen & Sarah.
In februari 2020 verscheen Koens vijfde bundel DE ZIN VAN DONDERDAGEN. In deze bundel ordende Koen 52 zinnen van donderdag tot een verhalend geheel en hij bracht ze samen met een selectie van eigenhandig gemaakte foto’s in kleur.
In het ongewone voorjaar en de bijzondere zomer van 2020 nam Koen de tijd om een nieuwe podiumvoorstelling te creëren, met als titel ADEM. In deze voorstelling doen de teksten je nu eens naar adem happen, dan weer geven ze net heel veel ademruimte, hier en daar ondersteund door de digitale muziek die Koen creëerde. Nog meer ademruimte krijg je, wanneer je jezelf helemaal onderdompelt in de ervaring, op die momenten dat Jana Schoefs de teksten van Koen ondersteunt en afwisselt met zang en klanken. De première van deze eerste voorstelling die Koen & Jana samen op een podium brengen, vond plaats op 25 september 2020 in Tongeren. Nieuwe speeldata vind je op de agendapagina.

//

Zeg het met tekst is het alter ego en label van Koen Snyers.
Vanuit label Zeg het met tekst geeft Koen zijn eigen bundels uit, is hij maker en performer van muzikale vertellingen, brengt hij (poëtische) tekst in verbinding met andere kunstvormen en belevingen en creëert hij (poëtische) tekst via andere media, zoals in de vorm van luisterteksten, die hij via WhatsApp verspreidt vanuit zijn label Zeg het met tekst-audio en ook via de podcast Zeg het met tekst op Spotify.

//

Sinds september 2019 is er Postbus Z, het poëtische postkaartenlabel van Zeghetmettekst. Je kan de poëtische postkaarten van Postbus Z online bestellen via de webshop.

//

Sinds september 2018 werkt Koen samen met Sarah Vaesen als KAAi collectief. Sarah Vaesen geeft les, musiceert, draagt voor, vertelt, coacht en regisseert. Vanuit haar fascinatie voor taal, poëzie en muziek is ze creatief actief in tal van projecten. Samen met Koen onderzoekt ze hoe teksten en muziek in een performance met elkaar in dialoog kunnen gaan.
Sinds september 2020 werkt Koen ook samen met zijn levenspartner Jana Schoefs. Samen vormen ze Altijd ADEM. Zelf staat hij in voor de tekstperformances en creaties van muzikale sound, Jana gaat in dialoog met de tekstperformances van Koen via zang en klank.

//

Volg Koen Snyers aka Zeg het met tekst op de voet via facebook en instagram.