Over Koen Snyers & Zeghetmettekst / KAAi collectief

Koen Snyers dicht, schrijft, creëert en performt. Altijd en overal kijkt hij door de bril van een socioloog. Zeghetmettekst is zijn alter ego, huis, label en podium. Samen met multi-instrumentaliste Sarah Vaesen vormt Koen sinds september 2018 KAAi collectief.

//

Koen Snyers debuteerde met de bundel ONDERWEG NAAR HIER EN LATER, die de basis vormde van de poëtisch-muzikale vertelling die hij zes keer bracht voor publiek samen met fluitiste Marjoke Swinnen, onder meer tijdens Kunstenfestival Watou in augustus 2016.
Zijn tweede bundel LEG MIJ DWARS was een verzameling van 75 puntdichten, geselecteerd en herschreven op basis van ruim 750 puntdichten die hij schreef tussen 2013 en 2016.
IK ZIE MENSEN was Koens derde bundel, intussen aan een derde druk toe. Deze bundel leest als een slingerend verhaal, dat hij samen met singer-songwriter Staf Nys (Gustav Leo) als poëtisch-muzikale vertelling twaalf keer op een podium bracht voor in totaal bijna 1.000 toeschouwers: in de cultuurcentra van Leopoldsburg en Maaseik, in enkele bibliotheken, in huiskamers, op culturele events en op enkele festivals, onder meer tijdens editie 2018 van Kunstenfestival Watou.
De nieuwe bundel WIJ ZIJN BREEKBAAR werd op 21 september 2018 voorgesteld aan het publiek in eleven11 art gallery in Beringen, tijdens de vernissage van de gelijknamige expositie die de porseleinkunst van Wendy Van Geel en de poëtische teksten van Koen samenbrengt. Samen met Sarah Vaesen komt er een nieuwe muzikale vertelling op basis van de bundel. Deze voorstelling gaat in première op 13 december 2018 in cultuurcentrum Achterolmen van Maaseik en er staat ook een diner met de muzikale vertelling op het programma op 21 december 2018 in ristorante Italia in Beringen. Deze voorstelling wordt de eerste van KAAi collectief, het creatief partnerschap van Koen & Sarah.

//

Zeghetmettekst is het alter ego van Koen, tevens zijn huis, label en podium voor tekst.
Vanuit huis en label Zeghetmettekst geeft Koen zijn eigen bundels uit, creëert hij (poëtische) tekst op andere materialen dan in boekvorm, is hij maker en performer van muzikale vertellingen en brengt hij (poëtische) tekst in verbinding met andere kunstvormen en belevingen.
Drie à vier keer per jaar organiseert en presenteert Koen podium Zeghetmettekst bij Tarte Tatin in Hasselt, met elke editie vijf à zes podiumdichters/tekstperformers en één muzikale act.

//

Sinds september 2018 is er KAAi collectief, het creatief partnerschap van Koen Snyers & Sarah Vaesen. Met podiumvoorstellingen op basis van teksten van Koen wil KAAi een pleisterplek bieden in vluchtige tijden, een plek waar woord & muziek aanmeren.
Sarah Vaesen geeft les, musiceert, draagt voor, vertelt, coacht en regisseert. Vanuit haar fascinatie voor taal, poëzie en muziek is ze creatief actief in tal van projecten. In KAAi collectief onderzoekt ze samen met Koen hoe teksten en muziek in een performance met elkaar in dialoog kunnen gaan.

//

Volg Koen Snyers & Zeghetmettekst op de voet via facebook, twitter en instagram.
Volg KAAi collectief via facebook.

//

Foto Koen Snyers & Sarah Vaesen: Celke Eertmans.