Over Koen Snyers & Zeghetmettekst

Koen Snyers

Koen Snyers (1966) is dichter, tekstschrijver, tekstperformer, maker en podiumorganisator bij zijn eigen huis, label en podium Zeghetmettekst. Hij kijkt altijd door de bril van een socioloog.

Koens debuutbundel Onderweg naar hier en later vormde de basis van de poëtisch-muzikale vertelling die hij zes keer bracht voor publiek samen met fluitiste Marjoke Swinnen, onder meer tijdens Kunstenfestival Watou in augustus 2016. Zijn tweede bundel Leg mij dwars is een verzameling van 75 puntdichten, geselecteerd en herschreven uit ruim 750 puntdichten die hij schreef tussen 2013 en 2016. Met Ik zie mensen is Koen aan zijn derde dichtbundel toe. Deze bundel leest als een slingerend verhaal, dat hij op 10 februari 2017 in première bracht als poëtisch-muzikale vertelling samen met gitarist Gustav Leo in cultuurcentrum Leopoldsburg. Met deze voorstelling toeren Koen & Gustav langs culturele podia en huiskamers. Begin februari 2018 zaten Koen & Gustav aan zeven voorstellingen voor in totaal ruim 375 toeschouwers.

//

Zeghetmettekst is het huis, label en podium voor tekst van Koen Snyers.
Vanuit huis en label Zeghetmettekst geeft Koen zijn eigen bundels uit, creëert hij (poëtische) tekst op andere materialen dan in boekvorm, is hij maker en performer van muzikale vertellingen en brengt hij (poëtische) tekst in verbinding met andere kunstvormen en belevingen.
Vier keer per jaar organiseert en presenteert Koen podium Zeghetmettekst bij Tarte Tatin in Hasselt, met elke editie vijf à zes podiumdichters/tekstperformers en één muzikale act.

//

Volg Koen Snyers & Zeghetmettekst op de voet via facebook, twitter en instagram.

//

Foto Koen Snyers: noseforphotography.nl.