Over Koen Snyers & Zeghetmettekst

Koen Snyers (1966) dicht, schrijft, performt, creëert en organiseert. Altijd en overal kijkt hij door de bril van een socioloog. Zeghetmettekst is zijn alter ego, maar ook zijn huis, label en podium voor tekst.

//

Koen Snyers debuteerde met de bundel ONDERWEG NAAR HIER EN LATER, die de basis vormde van de poëtisch-muzikale vertelling die hij zes keer bracht voor publiek samen met fluitiste Marjoke Swinnen, onder meer tijdens Kunstenfestival Watou in augustus 2016.
Zijn tweede bundel LEG MIJ DWARS is een verzameling van 75 puntdichten, geselecteerd en herschreven op basis van ruim 750 puntdichten die hij schreef tussen 2013 en 2016.
Met IK ZIE MENSEN was Koen aan zijn derde bundel toe. Deze bundel leest als een slingerend verhaal, dat hij op 10 februari 2017 in première bracht als poëtisch-muzikale vertelling samen met singer-songwriter Staf Nys (Gustav Leo) in cultuurcentrum Leopoldsburg. Met deze voorstelling toerden Koen & Staf langs culturele podia en huiskamers. Intussen staat de teller op tien voorstellingen voor in totaal 750 toeschouwers, onder meer tijdens editie 2018 van Kunstenfestival Watou. Nog op de agenda: een optreden in het crematorium van Aalst en een huiskameroptreden in Herk-de-Stad (beide enkel voor genodigden).
De nieuwe bundel WIJ ZIJN BREEKBAAR wordt op 21 september 2018 voorgesteld aan het publiek in eleven11 art gallery in Beringen, tijdens de vernissage van de gelijknamige expositie die de porseleinkunst van Wendy Van Geel en de poëtische teksten van Koen samenbrengt. Samen met Sarah Vaesen komt er een nieuwe muzikale vertelling rond de bundel, die in première gaat op 13 december 2018 in cultuurcentrum Achterolmen van Maaseik.

//

Zeghetmettekst is het alter ego van Koen, tevens zijn huis, label en podium voor tekst.
Vanuit huis en label Zeghetmettekst geeft Koen zijn eigen bundels uit, creëert hij (poëtische) tekst op andere materialen dan in boekvorm, is hij maker en performer van muzikale vertellingen en brengt hij (poëtische) tekst in verbinding met andere kunstvormen en belevingen.
Drie à vier keer per jaar organiseert en presenteert Koen podium Zeghetmettekst bij Tarte Tatin in Hasselt, met elke editie vijf à zes podiumdichters/tekstperformers en één muzikale act.

//

Volg Koen Snyers & Zeghetmettekst op de voet via facebook, twitter en instagram.

//

Foto Koen Snyers: Celke Eertmans.