Nieuwe bundel WIJ ZIJN BREEKBAAR

In zijn vierde bundel WIJ ZIJN BREEKBAAR eert Koen Snyers het breekbare van het leven in een slingerend verhaal, met teksten die aarzelen tussen poëzie en proza. Koen liet zich voor deze bundel inspireren door gesprekken over breekbaarheid en door de porseleinkunst van Wendy Van Geel. De bundel is deel van een ruimer project: een expositie samen met Wendy en een muzikale vertelling met Sarah Vaesen.

De bundel werd gelanceerd op vrijdag 21 september om 19.30 uur in eleven11 artgallery te Beringen tijdens de vernissage van de expo WIJ ZIJN BREEKBAAR, waarin Wendy Van Geel en Koen Snyers een breekbaar samenspel van porseleinkunst en poëtische tekst brachten. Later doet deze expositie nog andere locaties aan. Bovendien werkt Koen samen met Sarah Vaesen aan een nieuwe muzikale vertelling, die in première gaat op 13 december 2018 in cultuurcentrum Achterolmen van Maaseik.

Auteur Diane Broeckhoven over de vierde bundel van Koen:

Een met behoedzame pen geschreven bundel. Koen weet zijn woorden en beelden met zorg te kiezen, luisterend naar zijn innerlijke stem. Dat levert poëtisch proza op dat broos en breekbaar, en tegelijk sterk en buigzaam is.

//

Wij zijn breekbaar / Koen Snyers (2018) /
softcover / 48 pagina’s /
kostprijs: 15,00 euro /

Bestel het boek online in de webshop van Zeghetmettekst.

//

Uit deze bundel:

Wij zijn slechts dunne lijnen, zo breekbaar dat we nooit plooien. /

Wij ademen zuurstof uit het nu, we snakken naar adem voor later. Zijn wij de mensen die zichzelf de ademruimte ontnemen? Broos is het masker dat we dragen, zo broos dat het zomaar stuk breken kan. /

Vertrouw erop: breekbaar zijn we sterker dan het broze masker. We kunnen alleen maar hopen dat ons masker valt voor het in stukken breekt. /

Dan laten we de ander toe recht in onze ogen te kijken. Nooit kijken we nog weg, plooien zullen we ooit. /